En toen kwamen de kinderen …

In December 1997 werd Maarten geboren. In 1998 fietsten we niet heel veel. Niettemin deed Oscar wel een poging 😉

Toen Maarten eenmaal kon zitten (met 1,5 jaar) gingen we er weer opuit. We kochten een 1-wielige fietskar en bouwden die aan de racefiets van Oscar. Die hield dat aanvankelijk niet, maar nadat we wat dingen eruit gehaald hadden en of in de auto achter gelaten of bij Tessel op de fiets gebonden hadden ging het toch best aardig. Later dat jaar kochten we ook voor Oscar een stevige toerfiets en ook die hebben we nog steeds.

In februari 2001 werd Wouter geboren. Dat jaar zat een fietsvakantie er dus niet in, maar in 2002 gingen we weer 🙂

Toen Wouter te groot werd voor het kinderzitje moest Maarten op zijn eigen fiets. Hij vond het geweldig. Voor de zekerheid gingen we eerst met Cycletours, ook ondat ze dan wat vriendjes zouden kunnen hebben.

Het jaar daarop gingen we naar Italie. Hoewel het heel warm was vond iedereen het geweldig! Maarten bleek een echte klimgeit en Wouter gaat nog steeds het liefst naar Italië.

Later werd Wouter te groot voor de aanhangfiets en zo gingen we met 4 fietsen:

Wouter had er wat minder plezier in dan de anderen, dus het was heel stoer om ook de Mont Ventoux op te fietsen! De Alp D’huez deden alleen Maarten en Oscar (Maarten was 1/2 uurtje sneller 😉 )

Later leenden we een tandem van vrienden om te kunnen experimenteren met Tessel voorop en Wouter achterop; niet echt een succes. Het rondje door de Ardèche dat Oscar en Tessel samen maakten viel wel in de smaak en weer wat later leenden we die tandem nog eens en gingen ermee op vakantie terwijl de jongens op zeilkamp waren.

in 2017 kochten we een 2e hand tanden waar we tot en met 2021 mee op vakantie gingen.

We zijn er zo langzamerhand achter gekomen dat deze tandem net niet robuust genoeg is (dunne banden, derailleur, ketting slijt snel in slecht weer op onverharde wegen, frame op de grens qua stijfheid). Omdat we inmiddels de droom hebben om binnenkort echt lang te gaan trekken besloten we een stevigere tandem aan te schaffen met een Rohloff naaf en riemaandrijving. Dat is waar onze blog begint.