Over ons

Wij zijn Tessel Linders en Oscar de Boer. Wij zijn beiden in 1967 geboren en deze site in 2022 begonnen; vandaar de 55 in de sitenaam ;). Wij houden ons hele leven al van trekken en kamperen. Sinds 1996 doen we dat met de fiets. Hieronder en op anders pagina’s vertellen we over ons fietsvakantie verhaal door de tijd heen. We hebben het plan opgevat om binnenkort een 8 maanden lange tour door Europa te gaan maken (vandaar de “.eu”). In de blog gaan we vertellen hoe dat verloopt, te beginnen met het bouwen van een spreciale tandem.

Hoe het begon

Wij ontmoetten elkaar in 1990 op roeivereniging Proteus-Eretes. We werden verliefd en kregen verkering. In 1994 gingen we samenwonen en niet lang daarna vroeg Oscar Tessel ten huwelijk.

In Augustus 1995 gingen we in ondertrouw. We onderzochten of we iets kerkelijks wilden doen. We waren beiden niet betrokken bij een kerkgemeenschap en onze zoektocht naar waar we ons thuis zouden voelen was doodgelopen. Het jaar ervoor waren we tijdens een trektocht op de motor (van Oscars vader) langs Ronchamps gekomen. Daar staat een kapel op de top van een heuvel die door Le Corbusier na de 2e wereldoorlog heropgebouwd was. We bezochten toen die kapel en wisten: hier willen we iets mee.

In het gemeentehuis tekende de acte voor ondertrouw

Dus schreven we in ons beste Frans een brief aan de abt met de vraag of het mogelijk was in die kapel in het huwlijk te treden. We kregen een keurige brief terug waarin hij duidelijk maakte dat dit niet mogelijk was: ze zijn een bedevaartsoord en geen reguliere kerk.

klaar om te gaan!

Zo kwamen we op het idee om naar Ronchamps op bedevaart te gaan. Alleen vonden we het wat ver om te lopen in 3 weken tijd, Fietsen leek wel haalbaar. En zo werd het idee geboren om te gaan fietsen. We leenden spullen van ouders en vrienden en kochten een geschikte fiets voor Tessel (Oscars racefiets leek nog wel OK genoeg hiervoor).

We vonden een beschreven route vanaf Maastricht naar de Midellandse zee (“de groene route”) die vrijwel langs Ronchamps loopt. Omdat we nog niet getrouwd waren mochten we niet in de gastenverblijven van de Abbije logeren…

de kapel van Ronchamps

we genoten enorm. Ondanks vaak regen.

Vanuit Ronchamps fietsten we naar Basel om Daaarvandaan met de nachttrein terug te reizen

Als huwelijkscadeau vroegen we bijdragen voor een fietsvakantie uitrusting. En die kregen we!

Een jaar later, na ons trouwen, gingen we met de nachttrein naar Basel om via Ronchamps de route te vervolgen. Nu mochten we wel overnachten in de gastenverblijven 🙂

Brief van de Abt dat we een plekje in het gastenverblijf hebben

Terugkomen in Basel was weer een heel ander verhaal. De fietsen mochten niet mee en moesten we opsturen met de spoorwegen. We mochten ze natuurlijk niet op slot zetten, want dat kan je ze niet rollend verplaatsen. We waren niet heel erg verbaasd, maar wel erg teleurgesteld toen Oscars fiets een paar weken later in den Haag aankwam en die van Tessel nooit… Gelukkig deed uiteindelijk de fietsverzekering niet moeilijk en konden we opnieuw zo’n fiets kopen (alleen nu een zwarte) en die hebben we nog!

Het jaar daarop namen we de fietsbus naar Florence om daarvandaan naar Rome te fietsen; ook een beschreven route. Inmiddels was Tessel zwanger.

Dat het krijgen van kinderen ons niet hinderde, maar juist ons plezier in fietsvakanties vergootte kan je lezen op de volgende pagina

En toen kwamen de kinderen …