Kattenklauwen

Word je wakker op die dure camping die wel het hele jaar open is, zie je allemaal gaatjes in het doek van de binnentent. Er is een kat overheen geklommen. In al die jaren dat we kamperen hebben we dat nog nooit meegemaakt.


De dag was zo goed begonnen in de olijfboomgaard van een vriendelijke boer. Het was welliswaar een frisse dag met een stevige wind -buienradar zei NO5 bij 14°C- maar we waren er redelijk bijtijds en lunchten op een terras voordat we de laatste paar km’s naar de camping fietsten
Tent opzetten en gauw onder de douche om niet al te erg af te koelen. Toen we terugkwamen viel het al gauw op dat er wel veel katten zaten. Ik stuurde Wouter een paar foto-zoekplaatjes (5 zwarte, een grijze een rooie, een cyperse, een gevlekte en 2 wit met rode katten) en zag tegelijk dat onze etens-tas was opengekrabd. Het brood van gisteren was aangevroten. Oscar speelde voor hond, het leek te helpen, hoewel de hond van de overbuurvrouw meer succes had. Die joeg 2 katten tegelijk 5m de boom in.

Na het eten waren we zo afgekoeld dat we besloten een kop thee in het restaurant te drinken. We werden met groot enthousiasme ontvangen ‘ we gaan zo dicht’. Toen Oscar, na een spelletje regenwormen, bij de rekening van 5€ een vragende blik opzette, werd het nog gezelliger. ‘why come here if you don’t want expensive?’ maar bij de tent wachtte een echte verrassing: een van de viervoetige vriendjes had tegen de binnentent gesprietst. Getver. Poetsen dus voordat we naar bed konden.
En toen die volgende ochtend dus. En bij het inpakken bleken er ook in de buitentent een hele serie gaatjes te zitten. Wat nu? Het zijn kleine gaatjes maar wel zoveel, dat plakken niet te doen is.Toch maar even bellen met de Ohra. Van daaruit werd alles snel beter. Ondanks het vroege uur werd de telefoon beantwoord en na ons verhaal volgde de vraag wat een vervangende tent zou kosten. Nog 5 min later kregen we de hele aankoopsom min 70€ eigen risico op onze rekening gestort. Wauw dat is service! Wij mailen met de fietsvakantiewinkel om een nieuwe tent te bestellen en naar Albanië te versturen. Bij het uitchecken hoefden we ter compensatie niet af te rekenen. En toen we na een paar km een pauze namen kwam het bericht dat er voor ons een tent klaar lag, we hoefden alleen nog even het vervoer door DHL te regelen. Ja, dat is iets meer gedoe (kostte uiteindelijk 2 dagen), maar toen de formaliteiten net geregeld waren, stopte er opeens een Canadees stel met vol bepakte fietsen naast ons. We besloten een stukje samen op te fietsen. Julie Ann en Vincent zijn al geruime tijd onderweg. Ze hebben eerst een lange afstands hike van 8 maanden gedaan en proberen nu in de laatste dagen die hun Shengen-permit hen nog gunt, via Albanië en Noord Macedonië naar Scandinavië te komen alwaar ze opnieuw 90 dagen krijgen. Super leuk om hen te zien fietsen. Stom dat we geen foto namen.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *