Ontdekking

Een zomervakantie zouden we nooit in de Vogezen beginnen. Toch speelde het landschap geen rol bij de keuze om in Griekenland te beginnen. Er waren doorslaggevender argumenten. Na de achtbaan van eerder deze week (zie vorige blog) was de volgende rit ook behoorlijk klimmen en zelfs een flink deel onverhard. Wel weer een prachtig landschap. De 2e helft van die etappe daalde af naar  zeeniveau waarna een ontspannen kustroute ons naar Astros bracht.

We wilden vanuit Astros eigenlijk door naar het zuiden richting Monemvasia en daarna Sparta. Bij het uitstippelen van de route bleek echter dat we dan dagenlang >800 hoogtemeters zouden moeten maken en ook enkele keren over een top van meer dan 1000 meter zouden moeten op weg naar Kalamata aan zee. Het blijkt hier dus behoorlijk bergachtig te zijn! 

Meer dan onze ongetrainde lijven zo aan het begin van onze tocht (en misschien wel altijd) lekker vinden. Van Astros direct naar Sparta fietsen dan maar? Ook een stevige bergrit en dan naar Kalamata helemaal een Alpenrit. Zo kwamen we bij het besluit om via Tripoli te gaan. Vanuit Astros in één ruk naar 700 meter om de hoogvlakte waarop Tripoli ligt te bereiken. 28km aan één stuk omhoog fietsen zelfs bij een stijging van ‘maar’ 5% was stevig. De harde tegenwind en na verloop van tijd ook regen, is ons niet in de koude kleren gaan zitten.

De hoogvlakte hier is opvallend fris en groener dat de rest van wat we van Griekenland gezien hebben. In de verte zagen we zelfs een besneeuwde bergtop. Er blijkt hier in de buurt ook een heus skioord te zijn 🙂.

Een leuke overnachting kan overigens veel goedmaken. In Astros troffen we op de ook gesloten camping Thirea een zeer vriendelijke eigenares die ons bij vertrek zelfs nog een (plastic, attent!) potje zelf ingemaakte olijven uit eigen boomgaard meegaf! En hier in Tripoli hebben we, bij gebrek aan een camping, 2 nachten een heerlijke airbnb.

Vandaag super rustig gedaan (en de belastingaangifte). Morgen over een serie kleinere heuvels, maar toch met 900 hoogtemeters, naar de rand van het plateau en dan naar beneden en door naar Kalamata. Is wel 90km, dus kan ook zijn dat we die rit over 2 dagen verspreiden. We gaan het zien!

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *