our lucky day?

Gisteren vertrokken we uit Athene. Via Salamina (dus 2x met een pont) naar Kineta waar de campingbeheerder zo vriendelijk was om de camping voor ons te openen. We kookten en aten heel idilisch op het strand.

eten koken op ons privestrand

Vandaag gaan we maar een klein stukje (25km) want de etappe daarna wordt of heel druk qua verkeer of flink klimmen.
Na een paar kilometer komt de zon door. We fietsen langs de kust. Het leven is goed. We vinden een bakker die ook nog zo aardig is om ons uit te leggen hoe we iemand een prettige dag wensen (te moeilijk om uit te spreken, laat staan onthouden) en ons een alternatief te bieden: ‘kali mera’ -goeiedag- begrijpt iedereen ook.

Nog iets verder rijden we door een slaapdorpje. We worden zoals gewoonlijk begroet door de wilde honden. Drie dit keer. Eén is nog iets fanatieker dan de anderen. We voelen iets aan de fiets trekken en dan haken ze af.’die hing in de tassen’ zeg ik. ‘even kijken?’ ‘liever iets verderop’. Shit, er zitten 2 winkelhaakjes in de tentzak. Straks verder onderzoeken.

Net na een volgende stop bij een supermarkt merken we een aanloper. Als ik omkijk, zie ik de achterband inzakken. Lekke band. Plakken en lunch dan maar.
Na nog 5 km is er een camping. Helaas dit keer geen welwillende beheerder. ‘Campings gaan pas op 1 april open mevrouw. ‘
Dan maar iets drinken op het terras van het naastgelegen ‘restaurant’. We horen het onweer in de verte. We mogen de tent wel opzetten op de 2 m brede strook ‘groen’ naast het terras. Heel aardig. De tent lijkt de hondse begroeting van vanmorgen overleefd te hebben.

Ons tentje past net
Het is wel moeilijk om het droog te houden

We mogen bij het vuur zitten tot het tijd is om te eten (fijn want het is flink afgekoeld).

Echt griekse gezelligheid, maar heerlijk warm

Samen kijken we naar de beelden van de vreselijke treinramp van eergisteren. Meer dan 40 reizigers, voornamelijk studenten, kwamen om bij een frontale botsing tussen een goederen- en een passagierstrein. Het stemt ons bescheiden. We boffen in zoveel opzichten.

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *