As-maandag en dinsdag???

In Griekenland loopt het religieuze jaar een week achter op het NL’se en bovendien duurt carnaval 3 weken! en eindigt met een bank holiday ter gelegenheid van as-maandag. Reden waarom we onze slak pas op dinsdag op konden halen en een goeie reden voor ons om maandag uit eten te gaan.
Meteen bij aankomst kregen we de vraag of we wel wisten dat het as-maandag was -ja dus-. Daarom was er geen vlees of vis, alleen zeedieren. Arme Oscar. Hoewel… even later bleek dat er ook een paar extra gerechten waren: een heerlijke bonensalade en traditionele squid in spinazie en hadden we de specialiteit van het huis – courgetteballetjes – al geproefd? Kortom: we hebben zitten smullen.

Een super inleiding voor het ophalen van de slak vandaag. Met metro, trein en bus naar Aspropirgos en dan nog 10 min lopen. Daar helemaal achterop een enigzins verlopen bedrijventerrein stond een redelijk nette loods met een fierse zwarte hond. Oeps.
Toch maar naar binnen.
Opgetrokken wenkbrauwen: ‘Wat komt u doen?’ oh die: die van die bananas klonk het achteruit de hal. Ja die van de bananendozen. En die lange doos daar …..
Oeps 2: die staat op z’n voorvork. Bijna werd die op z’n kop gezet ook; dat kon best. Maar het mocht ook andersom hoor als wij dat wilden.
Wilden we em misschien in de hal in elkaar zetten?
De hond bleek een beetje te ruiken, maar verder heel lief en de slak was afgezien van de draaiknop op de koplamp waar die de hele reis op had gestaan, helemaal heel. Terug naar Athene dus.

Bello(?) houdt de wacht
hoe moet het ook alweer?
Klaar voor vertrek

Straks gaan we het echt meemaken, maar de eerste kilometers de stad in gingen over flinke doorgaande wegen. Normaal zouden wij daar niet zo van zijn, maar de Grieken lijken allemaal even voorkomend: ze houden afstand, wijzen elkaar erop dat ze ruimte voor ons moeten laten, toeteren zachtjes als we het haringzakje dreigen te verliezen etc.
Wij hebben er vertrouwen in.

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *