Onze slak klaar voor vertrek

We hadden al een tijdje discussie: moest de fiets in een doos of zouden we em beschermen met karton? m.a.w. gaan we de fiets wel of niet op de wielen vervoeren? Ik was bang voor alles dat kan wrikken als de fiets op de wielen staat, Oscar voor hoe we het geheel in een doos zouden krijgen en vooral voor de stijjfheid van een samengestelde doos.
Oscar heeft eerder al 2 dozen gehaald bij de fietsenmaker. Ze kosten € 7,50 per doos. Niet super veel maar toch zonde om ze te verspelen. De bodem eruit kan altijd nog dus eerst proberen we of we de dozen zo kunnen opereren dat ze samen 1 doos worden/de fiets in de doos kan.
We maken een korte doos waar de bodem over de lengte van overlap (ca 50cm) uit is en een lange doos waar alleen de achterkant open is gemaakt. Van allebei hebben we de bovenkant die de fietsenmaker eerder opende, dichtgeplakt.
Oscar heeft de zadels, trappers en sturen er al af als ik erbij kom. De sturen heeft hij dwars opgebonden – note to self: volgende keer bescherming ertussen. de fiets ziet er zielig uit.

Dan kan de test beginnen. Voorband leeg, remblokjes demonteren, voorzichtig het wiel eruit. Het wiel kan tegen het midden van het frame opgebonden worden (niet te strak, anders worden de spaken krom)
dan gaat eerst de voorkant in de lange doos. Dat gaat moelijk de vooras loopt vast in het karton – note to self: as uit voorwiel halen. Toch maar andersom: korte doos voor en dan de lange doos achter; het achterwiel rolt tenslotte: dat helpt.

Even moeten we helpen om de dozen over elkaar te krijgen en dan is het klaar. Een spanband erom en het geheel is super stevig.

Dit gaat lukken!
Weer een stap gezet.
Wel volgende keer onthouden welke remblokjes op welke positie horen en nooit boven een rooster sleutelen!! 😁
Athene: we komen eraan!

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *