Gelukt!

Het duurde even na de verbouwing van de fiets voordat we een gaatje in de agenda hadden waarin we nogmaals naar Zuid-Limburg konden, maar vandaag was het dan zover. Het regende de hele week, dus we twijfelden tot het laatst of we wel wilden. Gisteravond had ik jaarclub eten (nieuwjaarsdiner, dus heel uitgebreid) en Tessel moest nog wat werk voor maandag af hebben en deed dat dus gisteravond… Tot 1 uur ‘s nachts, wachtend op mij met de bedoeling de plannen voor vandaag te bespreken. Uiteindelijk ging ze maar slapen, want ik kwam pas om 2:30 thuis. Ik dacht “als Tessel besloten heeft te gaan dan verman ik mezelf “, want we hadden bedacht de trein van 7:30 te nemen om een lekker lange dag door de Limburgse heuvels te kunnen maken. Laat Tessel nou hetzelfde gedacht hebben, maar dan met mij als actiehouder 😁.

Om half acht werden we wakker. Uitgebreid diverse weer apps bestudeerd en toen besloten toch te gaan. De tassen stonden al klaar, dus vlug ontbijten en wat brood klaarmaken om mee te nemen. Toen we klaar waren al te laat voor de trein van half negen. Rustig namen we nog een kopje thee en vervolgens zorgden we dat we om negen uur op het perron stonden.

Trein vertraagd en even later gecanceld 😟. Die van half tien ging gelukkig wel, anders hadden we het hele plan afgeblazen. Nu waren we om 12 uur in Heerlen. Langs dezelfde route als op 27 december zijn we naar Gulpen gefietst. Bij de eerste afdaling hadden we zo’n tegenwind dat we niet boven de 30km/u kwamen. De tweede ging beter. 25 – 30 – 35 – Tessel las de stand van de teller voor – 40 – 45 – we doken en beetje in elkaar om de aerodynamica te verbeteren: 50 en zelfs 53km/u! (Niet onze ambitie) Tessel durfde niet meer te kijken, maar: geen trillingen! 

Het duurde even maar 2 hellingen  verder begonnen we er zowaar op te vertrouwen, wat een ander gevoel als  de fiets stabiel blijft!

In Gulpen dronken we thee en aten tosti’s. Tessel had wat last van haar knie en de tegenwind was stevig en fris, daarom besloten we om voor de wind terug naar Heerlen te gaan; via Wijlre: maar 1x omhoog en dan lekker afdalen Heerlen in.

https://strava.app.link/R3ec3cghCwb

Geen spat regen gehad en wel weer heerlijk gefietst in een prachtige omgeving!

Op 16 februari gaan we de fiets inleveren bij de transporteur en 24 februari vliegen we naar Athene. Het is nog even onduidelijk of we de fiets op maandag 27 februari kunnen ophalen of pas op dinsdag 28, want er zou een “bank holiday” kunnen zijn. Horen we hopelijk komende week. Het appartement hebben we nu tot dinsdag, dus als de tandem niet maandag opgehaald kan worden dan moeten we proberen die een dag te verlengen….

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *