Fiets aanpassen

We wilden graag nog testen of de nieuwe voorvork bracht wat we ervan hoopten. Daarvoor moesten we wel ergens met bepakking gaan fietsen waar flinke afdalingen te maken zijn.  Op 27 December togen we dus met volgepakte fiets naar Heerlen.

Buiten Heerlen gaat het al vrij rap omhoog en Daarna vrij stijl naar beneden richting Eys. Op de eerste dag zijn we via Gulpen naar Valkenburg gefietst, waar we in fietshotel Le Baroudeur overnachtten. Het was een graad of 7 overdag en een goede test of onze kleding bij dergelijke temperaturen voldoende was (antwoord: ja). ‘s Avonds koelde het flink af. We aten zoervleisj in een eet café onderaan de heuvel, veel hout in interieur en een houtkachel in het midden. We kregen een beetje een wintersport gevoel: heerlijk rozig ontspannen.

In het café

De volgende dag gingen we via Margraten naar België waar we lunchten in de abdij van Val Dieu, onze favoriete stop in deze streek. Op deze route ging het ook flink op en neer en helaas moesten we constateren dat het vibreren van het voorwiel niet helemaal over was…. 🙁

Fietsbouwer Kasper had ons op het hart gedrukt terug te komen als dit zo was en zo stond ik dus op 29 december bij Kasper in de schuur om het frame door te zagen en met een aanpassing van balhoofdhoek van 2 graden weer in elkaar te lassen 😱😅. Zo indrukwekkend hoe Kasper (https://www.livecycles.bike) zulke ogenschijnlijk grove ingrepen, zo precies onder controle heeft!

Bij Kasper in de schuur …..

Op nieuwjaarsdag bleek Tessel corona te hebben. Nu ze weer uitgeziekt is gaan we a.s. zondag in de herkansing. We verwachten dat het nu helemaal OKÉ is, omdat het met de nieuwe voorvork al zoveel beter was.

Wordt vervolgd.

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *