Welk vertrekpunt?

Lang zijn we er al van overtuigd dat we in Zuid-Europa willen beginnen. Daar is het in maart nou eenmaal beter weer dan noordelijker. Waar precies hadden we nog niet bepaald. Het klimaat lijkt in maart in Zuid-Spanje iets beter dan in Zuid-Italie of Griekenland, dus dat werd een eerste gedachte.

Toen we de vader van Disha hierover spraken, die een kliniek in Benidorm heeft, kwam die met een adres van een vervoerder/verhuizer die een soort pendeldienst hebben op Benidorm. Het contact was snel gelegd en een afspraak over het vervoer ook; voor slechts 175 euro komt de fiets met bagage daar.

In Benidorm beginnen dus?

We begonnen wat te twijfelen, omdat we dan vrij snel op redelijk bekend terrein (Frankrijk) of in regionen waar we in normale vakanties ook makkelijk zouden kunnen komen (Engeland, Nederland, Belgie, West-Duitsland zelf Zuid-Noorwegen is tegenwoordig vanuit Nederland goed te bereiken). En wat nou als er kinken in de kabel komen en we onze reis eerder moeten afbreken? Dan zouden we net niet in Oost-Europa geweest zijn, waar we gezien de perikelen deze zomer om met de trein in Frankrijk te komen wellicht in de toekomst lastiger kunnen komen met de tandem.

Plan veranderd. We willen in Athene beginnen.

Vind maar eens een vervoerder die (tegen een redelijke prijs) onze bepakte tandem naar Athene kan brengen. Googelen op transport naar Griekenland leverde best wel wat hits op in de regio Rotterdam, maar een eerste rondje mailen leverde alleen maar negatieve reacties op. Toen gezocht op verhuizers… Via een Nederlandse verhuizer kwamen we in contact met een Griekse partij, maar die stelden wel erg veel (domme/vreemde?) vragen: hoe hoog we wonen en of er een lift is bijvoorbeeld. Vervolgens kwam een offerte van 1350 euro…..

Weer een paar vervoerders in regio Rotterdam gemaild, maar daar kwam niet veel respons op. Een rondje bellen echter wel, hoewel 1 vervoerder alleen drank deed, dus als we in Griekenland een paar dozen wijn scoren en naar Nederland willen transporteren willen ze ons graag helpen 😉. Eentje adviseerde de DHL en had zelfs een telefoonnummer van de juiste vestiging en afdeling. De telefoniste daar raadde echter aan te mailen. na een paar dagen kwam een mail van ze terug waarin ze adviseren ze te bellen….. Schiet lekker op zo.

We begonnen al bijna te twijfelen of het nog zou lukken toen we toch een vervoerder troffen die positief reageerde en een prijs van 250 euro noemde. YES! Athene here we come! Meteen vlucht geboekt en een air bnb. 24 februari vertrekken we! En de 28ste stappen we echt op de fiets (wel ff site seeing als je er toch bent, niet?)

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *