Nieuwe matjes

We waren best tevreden met de thermarest neo air matjes (op de linker foto hieronder), ook al wogen ze 850 gram per stuk. En toen kochten we een nieuwe tent…. En die is taps aan het voeteneinde. Daardoor pasten daar de matjes niet meer. Bij het proef-weekend met deze tent moesten we een deel van het voeteneind van de ene mat over die van de andere leggen.

Toch maar andere kopen dus? Wij naar de Bever (inmiddels in Leidschendam ;(). Daar eindeloos matjes gekeurd en getest. We wikten en wogen en kozen uiteindelijk, of toch niet?

Eenmaal thuis bedachten we ons dat die ene van Neo air ook een mooit R-waarde had en veel minder kraakte. Bleek de Bever niet de combinatie die wij wilden hebben te verkopen… Na enig zoeken kwamen we bij het Belgische Basecamp uit en die had precies nog 1 exemplaar van ieder.

We kochten 1 rechthoekige van 64cm breed voor Oscar en 1 die taps toeloopt en bij de schouders 55cm breed is voor Tessel. Alles bij elkaar zijn we nu ook nog zo’n 700gram lichter.

Tessel maakte alweer bandjes om ze aan elkaar te maken. Zoals je op de foto ziet zijn die nu belangrijker voor het comfort, vooral bij de voeten. Nu nog een keer proefslapen… Een keer winterkamperen? Als we dat doen zullen we het zeker in de blog melden!

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *