Tent en tarp

Toen we eenmaal met ons vieren waren moesten we een grotere tent zoeken. Het werd een 4-persoons tunnel tent. We kocht er een tarp bij. Een tunnel- of koepeltent heeft namelijk altijd een opening die een deel van de voortent bloot stet aan eventuele regen. Een tarp dekt niet alleen die opening af, maar geeft ook nog wat extra droge ruimte voor die opening. Hoe vaak zat één van ons daar wel niet te koken zittend op een isolatiematje met het vuur net op de grens van waar je nat kan worden? Het geluid van regen op tentdoek associëren wij in ieder geval met fietsvakantie 😉.

Momenteel reizen we nog met de Nordisk Norheim die we al ik weet niet hoe lang hebben. Hij is echter wel helemaal op. Gelukkig nog wel waterdicht, maar de rits van de buitendeur doet het niet goed meer en zoals je misschien al gelezen hebt hebben we inmiddels alle stokken moeten vernieuwen. In de binnentent laat op enkele plekken de sealrand los en de verstevigingen van de ventilatieopeningen prikten naar buiten. Dat laatste hebben we met ducktape en een naaimachine wel weer verholpen, maar ze prikken nog steeds en we zijn er bij het inpakken beducht voor dat we het buitendoek toch een keer lek maken.

Dit voorjaar besloten we dus dat we voor onze grote tocht een nieuwe tent wilden. We hebben verschillende modellen van verschilde merken onderzocht en kwamen uiteindelijk bij de Nordisk Opheim uit. De 3 is iets groter dan onze huidige tent en de 2 iets kleiner. Uiteindelijk hebben we vanwege het gewicht voor de 2 gekozen en ook nog voor de ultra light. Met Pinksteren hebben we er 4 dagen mee rondgetrokken en hij beviel goed. Omdat we wisten dat de tent deze zomer een week in de zon zou staan en in de wetenschap dat zoiets slecht is voor het doek hebben we besloten dat deze zomer de laatste is van de oude Norheim.

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *