(wild)kamperen

Wij houden erg van kamperen, maar ik hou niet noodzakelijkerwijs van campings. Op campings zijn er, zeker in het hoofdseizoen, zoveel mensen. Huh, wat zeg ik nou? Ik ben altijd op zoek naar interactie met andere mensen en nu opeens niet? Dat vraagt om een stukje zelfonderzoek, maar daarover een andere keer meer. Nu de campingkriebel.

Ik vind het leuk om praatje te maken, te horen waar andere mensen vandaan komen/naar toe gaan. Ook aan ons eigen verhaal vertellen kan ik veel plezier beleven, maar… op de campings in deze omgeving, staan zo veel Nederlanders. En … het nadeel van Nederlanderse mede-campeerders is dat je ze verstaat als ze bij iedere beweging die we maken een opmerking maken: ‘zo’n hoofdlampje gebruikt Jan ook omdat het licht in z’n E-reader stuk is’ (op een toon alsof hij helemaal gek is). ‘Als mijn E-reader stuk zou gaan zou ik meteen een nieuwe bestellen op bol.com.’ of: ‘ik zou ook weleens op fietsvakantie willen maar dan wel met een beetje luxe.’ Of: ‘wat gebruiken die nou voor een kookapparaat?’ etc

Daarom zit ik Oscar al een tijd aan z’n hoofd te zeuren dat ik graag wild wil kamperen (wat hier in Frankrijk niet mag). Maar eerlijk is eerlijk: toen we vorige week geen camping konden vinden en op iets dat volgens de kaart een campsite (effectief een sportveld) was, terecht kwamen was dat ook spannend en voelden we ons misschien nog wel meer bekeken. En in Givry en Argonne stonden er op een flinke camping met maar 2 a 3 anderen waardoor we een heel veldje voor ons alleen hadden. En gisteren kwamen we aan op een camping die in theorie super is, maar waar de ontvangst zo chagrijnig was dat we moeite hadden om daarvan te genieten, maar nu we ons kampje gebouwd hebben en we ook een buitje blijken te kunnen doorstaan, is het weer helemaal goed. Kortom: het zit tussen de oren /belangrijk om een open mind te houden. En: het is fijn om opties te hebben als de route te lang of zwaar wordt. Als we thuis zijn dus toch maar op zoek naar waterzuiveringsmogelijkheden. Ik hou me aanbevolen voor goeie tips en ervaringen.

Ons kampje in Lescheret

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *