Argonne en Ardennen (1)

We zijn in de Argonne beland, een groene, heuvelachtige streek die je als de uitlopers van de Ardennen kan beschouwen. We kiezen een route die een dal doorloopt tussen 2 heuvels. We blijken in eerste wereldoorlog gebied te zijn beland. Het bos van Argonne is bekend als het terrein waar de Amerikanen opereerden. De heuvels waren in handen van de Duitsers… Bizar om hier in het offensief te gaan! We slaan rechtsaf en beginnen aan de langste klim sinds de Morvan. Het is niet steiler dan 4% en is daarom goed vol te houden. Achter de heuvel ligt Varennes-en-Argonne: gedenktekens, museum, Amerikaanse begraafplaats. Maar ook een Louis XVI toren. Uit diverse info borden in het dorp leiden we af dat hier de vluchtende Louis en Marie-Antoinette zijn aangehouden. 

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *