Koken

Sinds we tijdens onze eerste fietsvakantie op een plek met weinig voorzieningen door ons campinggas heen waren en we 3 dagen koud aten koken we met een benzinebrander. We gebruiken een MSR Dragonfy, die zijn naam eer aandoet 😉. Als we vroeg vertrekken van een camping durven we nauwelijks thee te zetten uit angst dat we de kinderen 100m verderop zullen wekken.

We hebben ook een whisperlight, die een stuk stiller is, maar waarvan het vermogen alleen met de kraan op de fles te regelen is. Bij onze fles betekent dat feitelijk ”aan of uit”. De Dragonfly heeft daarentegen een kraan op de brander die goed regelbaar is. Je moet hem alleen heel ver open draaien voor maximum vermogen en we hebben het idee dat hij er dan nog steeds veel langer over doet om het theewater aan de kook te krijgen.

Uiteindelijk heeft de regelbaarheid de doorslag gegeven, want we waren wel een beetje klaar met het uitbikken van de pan na iedere maaltijd.

We gebruiken sinds een paar jaar RVS pannen (set van 2). Ook hier gaf het minder bikken de doorslag: ze branden minder snel aan en zijn makkelijker weer schoon te krijgen (ook ons krabbertje/pannenlikker is daar erg behulpzaam bij) RVS is sowieso een beetje ons ding geworden; we gebruiken dubbelwandige RVS bekers en de nieuwe tandem is ook van RVS.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *