Rivieren

Rivieren tekenen het landschap. Als je erlangs fietst is het soort van vlak. Al kan het nog flink op en neer gaan. Afhankelijk van stroom- en fietsrichting stijg of daal je geleidelijk. Als je richting er haaks op staat wordt het een ander verhaal…

Vandaag verlieten we het dal van de Yonne bij Auxerre. Ruim een half uur klimmen met zo’n 5% om eruit te komen. Stukje “vlak” en dan als een razende naar beneden. Beekje oversteken en dan met een zwiep of 3 de Rohloff van zijn zwaarst naar zijn 2 of 3 om vervolgens weer lange tijd te klimmen. Benen lopen vol; bekend verschijnsel na een pauze. Trappen doen we boven de 35 niet meer 😊. Dit herhaalt zich nog 2 keer en dan een nog langere klim en afdaling en dan zijn we bij de Serein (die andere hebben vast ook namen, maar zijn minder “groot”). Hier blijven we 2 nachten. Beide avonden ‘dippen’ we erin op een plek waar het in de buitenbocht wat dieper is uitgesleten.

Abonneer je hier op onze blog:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *