Nog een stok

Hadden we zo’n goede oplossing bedacht gisteren voor de gebroken stok, brak er vanavond bij het opzetten nog een deel van dezelfde stok.
Ha, ha dachten wij: ‘die kennen we’. Stok eruit elastiek gedemonteerd. Tessel greep geroutineerd naar de tarpstok en haalde daar ook een deel uit. Even opnieuw inrijgen en klaar is Kees. Helaas….

Het tweede deel, en alle andere delen, van de tarpstok hebben een vernauwing om in het volgende deel te passen en dat stuk is net te krap om over de tentstok te passen. Wat nu? De tweede tarpstok laat zich niet demonteren. Misschien kunnen we alleen de binnentent oozetten suggereert Oscar. Maar de binnentent heeft zonder buitentent geen bevestiging die aan de stokken past en bovendien is juist de middelste boog kapot. Maar… misschien kunnen we wel van 2 bogen 1 boog maken en de voortent alleen afspannen. Toen begon de puzzel: hoe maken we een stok van de juiste lengte? Uiteindelijk bleef er ook nog een (te) kort stokje voor de voortent over. Weer opgelost.

Eenmaal klaar bleek dat we weer eens een dankbaar schouwspel waren. We kregen een leuk compliment van onze Franse overbuurman die het hele verhaal blijkbaar had gezien: ‘Vous paniquer pas’. Morgen naar de Decathlon in Auxerre voor een nieuwe stok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *