Laatste loodje

30km te gaan, maar wel één grote klim van 700 meter en verderop nog een stevige klim. Om 10 uur begint het programma waar we aan mee doen. We rekenen meestal met 10km per uur  gemiddeld in de heuvels inclusief stops, dus willen we om 7 uur opstappen. Kwart over 6 gaat de wekker. We pakken vlot in en eten het laatste brood met water. Iets na zevenen stappen we inderdaad op. De zon is nog laag en de temperatuur aanvaardbaar. Het begint meteen omhoog te lopen. De percentages liggen rond de 5% en het lukt om rond de 10km/uur te blijven.

Eenmaal “boven” stoppen we in een bocht waar een andere weg aansluit in de schaduw van een boom. Nu maar eens zonnebrand smeren, wat beter drinken en ff de spieren ontspannen. Hierboven gaat het een beetje op en neer, maar na een tijdje toch vooral neer. Na een kort stukje dalen komen we een bakkertje tegen. Er staat nog een fietser met een bepakte mountainbike. We sluiten aan  en geven hem ontbrekend geld, want pinnen is niet mogelijk hier. Broodje in de schaduw van het huisje opgegeten en even gekletst met de fietser en zijn vriendin die daar met haar fiets stond.

Vervolgens de afdaling we halen 50 per uur en af en toe ook meer. De klim naar Chateau-Chinon (Mitterand was er burgemeester) gaat best lekker. Weer een afdaling op brede weg en dus hoge snelheid. Auto’s blijven netjes achter ons (mochten max 50). Beneden afslag naar rechts de hoofdweg af en in alle rust fietsen we naar L’huis Préau. Het is 10.15u en we schuiven licht vermoeid maar tevreden aan. Er is net geopend met een gedicht, maar verder nog niks gemist.

Vraag: in de hele streek daar heten de huizen “l’huis ..” Google vertaalt het niet. Is dit een woord in het locale dialect? Betekent het wat ik denk?

1 reactie

  • Maarten de Boer schreef:

    Klinkt als een heerlijke afdaling! Doen jullie wel voorzichtig?! Volgens disha haar translate betekent huis in het Frans closed. Misschien het gesloten? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *