Trein naar Morvan (1); de reis plannen en boeken

We hebben een cursus van een week geboekt in de Morvan. Ruim van tevoren bellen we ns-internationaal om een treinrit te reserveren. Helemaal met de trein is er niet te komen: er rijden geen treinen door de Morvan. Al snel nadat we melden dat we een tandem met bepakking mee willen nemen komen we erachter dat dat een onmogelijkheid is. Of in ieder geval dat ze bij ns-internationaal  geen idee hebben hoe dat wel zou kunnen. Vorig jaar kwamen vrij makkelijk terug uit Duitsland. Welliswaar met een heleboel regionale treinen en dus veel overstappen, maar het ging vrij goed en vlot. Zo kwamen we op het idee om te kijken of we via Duitsland in Mulhouse zouden kunnen komen en daarvandaan door naar bijvoorbeeld Autun. Met behulp van de sites van de DB en de SNCF leek dat in ongeveer 1 1/2 dag haalbaar. De trein van Dijon naar Autun bleek een zuidelijke bocht te maken die ook langs Etang-sur-Arroux loopt, wat nog iets gunstiger lag ten opzichte van waar we moesten zijn. De DB gebeld omdat online kaartjes kopen niet lukte. Net toen we er uit waren ging Oscars beltegoed op… Met Tessels telefoon opnieuw gebeld en met een andere persoon opnieuw uitgezocht wat mogelijk was. 1 trein met reservering erin (ook voor de fiets): die van 1 uur van Duisburg naar Mannheim. De trein van Mulheim naar Mulhouse kon ze helaas niet voor ons reserveren, maar met een uur overstap leek ons dat geen probleem. Net toen we naar de betaling over wilden gaan was ook Tessels beltegoed op 😩. Gelukkig belde de dame van de DB terug, chapeau! Tickets vaan Mulheim geregeld. Bij NS-internationaal nog wel 2 fietskaartjes gekocht (reservering Duitsland hadden we voor de zekerheid ook voor 2 fietsplekken gemaakt). Blijkt dat je met internationale fietskaartjes wel in de spits in Nederland in de trein mag. Dat is een meevaller, want met 5 minuten overstap in Eindhoven en 7 in Venlo leek het best een uitdagend schema om de gereserveerde trein te halen…. Nu kunnen we een uur eerder uit Delft weg en telkens een half uur overstap hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *